Thursday, June 30, 2011

Memories in Hong Kong.....

Wah...dah lama tak update my blog ni....bukan apa...balik Hong Kong tersangatlah busy nya..walau apa pun hanim akan tetap share our memories in Hong Kong dengan uollssss.....
Ketika di KLIA...macam biasa ramai yg menghantar dari yang pergi. Kali ni my mum tak pergi Hong Kong sebab ada kenduri di kuantan. Tak pe mak....Holland & Belgium kita pi ye....Sukanya iqra' ( my nephew) dapat pergi Hong Kong. His Dad buat suprise for him. Irdina pegi next time ye..belajar rajin2 nanti Mummy & Daddy bawak jenjalan ok.

Sebelum boarding kita isi perut dulu kat Food Garden, level 2 KLIA. Happynya semua orang....sampai dah tak lalu nak makan....
Stewardess Cathay pacific

Khusyuknya tido...

Mesti posing

nak naik train...

Tengah tunggu aerotrain...

food in flight...yummy
Malam Gala dinner with Ana

Ana first time travel zero cost....congrates

show at the night

hotel kami

posing di depan hotel

Panca sitara

Wah...pasukan bola malaysia ke ni????

Pemandangan dari bilik

our room

bilik air yg see thru

Friday, June 17, 2011

Off my blog sekejap ye.....

Hong Kong Here We Come......

 Buat pembaca2 my blog....esok i akan ke Hong Kong. So blog ni akan berhenti seketika ye.....

Tapi....ada hadiah istimewa tau....10 comment pertama dalam blog i ni akan mendapat sourvenir from Hong Kong...Nak tak????? So jangan lupa tinggalkan comments anda ye.....Ini khas untuk yg belum menjadi warga Akademi Taipan sahaja ye.....Untuk my biz partner...don't worry. pasti ada untuk anda. Yang penting call me or jumpa di Taipan ok.....

Ok...esok kul 6 pagi dah kena berkumpul di KLIA....kita jumpa next week ya...bye . c u olsss.....

Thursday, June 9, 2011

Hebatnya DSM Linda....

Alhamdulillah...hari ni closed lagi sales. Hebat sungguh DSM Linda ni. Sangat bersungguh2 dalam berniaga. Aku kagum dengan semangat Linda. Actually aku mengenali Linda ni hampir 2 tahun yang lalu. Dari hari pertama aku mengenali Linda, aku memang nampak potensi diri beliau. Linda ni orangnya manis...suka tersenyum. Cepat belajar & suka bertanya. Dari zero...aku telah membimbing Linda menjadi seorang usahawan yang sangat hebat. Mempunyai cita2 yang sangat tinggi. Apa azam Linda ye:

Nak closed 10 pakej bulan ni sbb nak dapat hadiah Samsung Galaxy Tab dari Akademi
Nak qualified pakej ke Hollad & Belgium...pasti dapat Linda
Nak keluar kereta baru paling lewat End of this year? Merc???BMW???Estima???Alphad???Kita tunggguuuuuu

Alhamdulillah hari ni Linda berjaya convince Kak Asiah untuk join Akademi kita. Kak Asiah ni pun bercita-cita tinggi untuk berjaya dalam biz. Kak Asiah bekerja di Parkson. Linda pun tak kenal Kak Asiah ni. Hanya berborak masa nak beli seluar di parkson dan akhirnya menjadi rakan niaga. Tahniah Linda & Kak Asiah. Insya'Allah kita akan sama-sama berjaya.
Learn to trust that, when a good deal (demo) present itself, the funding (dana) will be closed behind!

Linda sedang isi 'membership form' untuk Kak Asiah

Sangat tekun & bersemangat. Tahniah Linda

Kak asiah tekun mendengar penerangan Linda. Mantopppsss!!!!
Linda....u have a good skill ini communication. I like it. U can du it. Trust yourself ok. 

Lepas demo, kami pun pergi makan tomyam siam. Fuhh sangat menyelerakan. 
Sedapnya Linda makan mee kari siam.

Pilih jangan tak pilih....

Sedapnya Thai Tom Yam

Segala menu yang ada

Siam Tomyam aku punye...Linda punye Siam mee Kari

Yummy..Siam Tomyam

Siam Mee Kari

Thai Somtam...ala macam kerabu mangga. Sedap tu.

Alhamdulillah...demo sudah, makan pun sudah. Esok kami buat Team Calling pulak....hehehehe bestnya dapat team yang sporting & bersemangat....Jangan lupa ye janji kita nak Pi Holland pulak lepas ni....

Siapa nak buat biz santai2 macam kami...jom join us. Bulan2 confirm duit masyukkkk. Nak raya ni ' wajib' kita buat ' DUIT RAYA". Boleh contact kami:

Linda 0163720242
( Area Selayang, Ampang, Kepong , Batu Caves dll)
Hanim 0133682663
( Shah Alam, Putrajaya, Petaling jaya, Subang Jaya, Puchong dll)

Siapa pun anda @ dari mana pun anda....call aje kami yek!!!! PASTI KAMI JAYAKAN ANDA


ADIOS!!!!

Tuesday, June 7, 2011

Lunch with my BFF- Aida

Hari ni Aida belanja i makan kat Little Penang, Cyberjaya. Tqvm mate!! Insya'allah Allah akan membalasnya. Walaupun lunch lambat sikit...tapi kalau pasal makan mesti on punye, hehehehe. Maklumlah i hari ni banyak betul appoinment & aida juga banyak kerja yang perlu dibereskan di ofis. Mula2 plan nak breakfast sama...at last tukar ke lunch. Tak kisah lah tu. yang penting makan , happy & enjoy....
Aida makan Chiken Sweet Sour with rice

I punye menu .....Char keow Teow


 Next time kita pi makan sama lagi ye mate....

All my leaders.......

Malam ni biz talk sangat2 bersemangat. Semuanya dah pasang strategy & impian untuk ke Umrah / Holland & Belgium....Wah bestnya. Lagi 2 minggu dah nak ke Hong Kong. Tak pergi lagi dah start trip ke Umrah/ Holland & Belgium. Itulah rezeki namanya...insya"allah yang berusaha pasti dapat. Itulah janji Allah. 

Cer tengok leader2 i ni...wah semuanya semangat bersama team mereka....Insya'allah group CDM Hanim 1 bus akan ke Umrah/ Holland & Belgium ye. Fight aje....janji dapat....
Khusyuknya Alia & Shahril mendengar leader mereka bercakap (DSM Nabihan)

CDM Azlina bersama team beliau...tengah kencang ni...

CDM Hanum yang sentiasa member service terbaek....

DSM Nabihan sedang mengajar rakan niaga bagaimana untuk closed appoinment

SSM Syafawati with her team..happy aje.
To all of u....all the best. Kita buat saja...fight ke Umrah / Holland & Belgium ok. Pastikan kita tak tertinggal. U all buat...pasti dapat. Buat jerrrrrr......

So....who want to join our team...please contact us ok:

Nabihan    0129774292
Hanum      0135138184
Azlina       0193976781
Syafawati  0129060171
Fatin         0136289541
Hanim       0133682663

Sunday, June 5, 2011

Kunjungan SSM kak ila & DSM Naiem ke rumah ku.......

Wow...hebat betul rakan niaga ku SSM Rosilawati.....orangnya kecil molek tapi mempunyai semangat yang sangat tinggi. Aku mengenali kak ila setahun yang lalu. Dah bersama Akademi taipan lebih 1 tahun. Hari ni  rumahku dikunjingi oleh beliau bersama upline & rakan sepejabat beliau iaitu DSM Naiem. Dua2 hebat. Kak ila baru sahaja membeli i pad 2. So tujuan kak ila datang ke rumahku tengahari tadi untuk nak install bahan2 ke dalam i pad2.....nak pulun demo dengan menggunkan i pad2 katanya. Good Luck kak ila. Semoga segala usaha menghasilkan kejayaan. Kak ila nampak begitu semangat hari ini bila shahril dah installkan semua bahan dalam i pad kak ila.

Kak ila & naeim datang ke rumah ku tanpa di rancang. Kalau bagi tahu awal boleh aku sembelih kambing, hehehehe....tak pe lah ye kak ila. Hari ni kita lunch apa yang ada saja. Rezeki kak ila & naiem hari ni lunch di rumah ku. Sambil shahril install...kami sempat juga belajar bagaimana nak tingkatkan sale. Alhamdulillah kak ila & naiem ni memang orang yg cepat belajar & berdikari. Rajin2 lah datang ke rumah kami ye untuk menimba ilmu...So target Kak ila & Naiem....

1. Fight Car Fund
2. Qualified ke Umrah/ Belgium & Amsterdem
3. CDM 2011
4. Keluar kereta baru. Kak ila target Merc & Naiem pulak BMW....Wow...terujanya

Insya'allah segala impian pasti menjadi kenyataan...yang penting USAHA & BERTINDAK. All the best  buat kak ila & naiem.
lunch ala kadar


kak ila with her new i pad2

kak ila & naiem yang hebat

Ini lah menunya....tapi selera jugak bila makan ramai2

shahril tengah berusaha nak install

Demi rakan niaga...akan ku usahakan

senang aje tu....hehehehe

sempat lagi melihat foto2 melancong ku....

irdina & aunty naiem

Posing dulu sebelum makan

Jemput makan ...jangan malu2 ye
Sesiapa yg mahu khidmat kak ila & Naiem boleh contact :

Naiem 0176132438
Kak ila 0123580337