Sunday, May 29, 2011

Happy Birthday to the love of my life.......

You have been the best thing that could have happened to me, giving me so much laughter, so much joy and so much love. So on you birthday, I’d just like to say thanks, and remind you of how very very much I love you. 

I can’t put into words how loved you make me feel. I can’t express the depth of love for you. I can only tell you that my heart is whole because of you, that my life is full and good because you are by my side.
You and me make a perfect hug. 
You’re the sweetest husband in the world, and you know how I can’t resist anything sweet. 





Our love.....Irdina & Aqeel

Thursday, May 26, 2011

Hong Kong ...3 weeks lagi....

 OMG....dah tak sabar rasanya nak ke Hong Kong. Hanya tinggal lagi 3 weeks. Hurrrmmm apa nak shopping kat sana ye. Hahahaha.....try survey kat HONG KONG handbag & sunglasses Channel.Selain dari ke Disneyland....shooping mesti NO. 1.....

My wishlist.....
handbag channel

sunglasses Channel

Petua untuk ANGGUN JELITA.....



1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo’a.  

  2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do’a.    

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku).  (HR Ahmad).-( DOA TENGOK CERMIN)  

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.   

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.    

6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi. 

Selamat Beramal......

Artis & salon....

Hari ni jumpa client kat Wangsa Walk...alhamdulillah now biz smakin rancak. After jumpa client, aku saja jalan2 kat Wangsa Walk. Tak sangka pulak terjmpa Fasha Sandha & Ikram . Rupanya diorang ada shooting. Hrmmm jadi artis pun susah ye...sana sini orang menilai kita. Baik juga diorang ni, artis jumpa peminat lah katakan....
 Ikram
Fasha Sandha

Bagus betul fasha ni.lepas aje posing dia terus promosi salon dia. Memang ada ciri2 usahawan lah fasha ni. Terus dia menghulukan kad biz nyer...hebat hebat. tahniah fasha....

Lepas tu aku terus berjalan jalan & jalan. Aku ternampak bunting 50%. wah aku ni memang orang yang suka mengambil peluang. apa lagi aku terus grab this opportunity. Jeng...jeng.....jeng....
Huhuhuhu....hair service rupanya. Jangan lepaskan segala peluang yg ada depan mata. Buat keputusan & terus grab. Mudahkan orang macam aku ni....lagipun dah lama tak buat hair treatment. Ini pun salah satu penghargaan diri untuk ku selepas penat bekerja...relekss....
Inilah salonnya. Sangat menarik...
sempat lagi posing
Bagusnya service...ada tea lagi.
Huhhh...inilah bilnya. tak pe..lepas ni pulun  lagi cari duit. Ni baru service rambut belum lagi body & face.Yang penting happy & enjoy....

Tuesday, May 24, 2011

Birthday Mama & Babah....

Seharian kami di rumah Auntie Sue yg terletak di Ampang. Sebenarnya kami buat suprise birthday party untuk Mama (ibu mertuaku) di rumah auntie sue.Bertuahnya mama mempunyai anak2 & menantu ( akulah tu ) yang sporting. Bulan lepas birthday babah. kami celebrate di rumah kami sahaja. Alhamdulillah semuanya happy.....
 Happy Birthday Mama....
 Make a wish Mama.....
 Mama so excited & terharu dgn suprise birthday ni....
Birthday cake for Mama.....21 May 2011

 Ini birthday kek Babah 16 April 2011
 Present for Babah~from all of us
 Sama & serupa????
 Cucu2 atok & nenek
Menu....

Happy Birthday to Mama & Babah. Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki. Amin...

Monday, May 23, 2011

Seminar DISC at Penang

Wow...seminar DISC betul2 mantap. Balik aje dari seminar ni asyik nak tilik org sahaja. Hehehee gurau jer. Actually seminar DISC ni mengajar kita bagaimana untuk nak approch prospek. Kita perlu mengenali prospek & meletakkan diri kita di tempat prospek. Kena 'blend' barulah 'mix'. Seminar ni sangat terhad. Siapa cepat dia dapat. Siapa yang ambil peluang dia pasti berjaya. TQVM Mr. Allan See. Presentation & ilmu yang sangat mantap & berguna.
So setelah di nilai....Hanim adalah seorang yg Dominan & Influence.
Hurm...boleh dipercayai tapi bukan 100%. tapi....lebih kurang lah.
Peserta yang hadir lebih kurang 150 orang. My team yang hadir lebih kurang 30 orang. Wow...hebatnya .

 Bersama CDM Lin. Orangnya sangat hebat & sentiasa mahu dibimbing. 
U can call CDM Lin 0193976781
 My best friend, x-roomate semasa di universiti. And now my biz-partner.
Aida 0126969204
 DSM Sya. Leader hebat dari Kuantan. Sangat berdikari. Sehingga kini dah qualified ke Perth & Hong Kong. Tahniah sya. Those who are at Kuantan can call Sya 0176060689
  My team....dengan gaya yang umpphhh
 Aida with her team leader. Fantastic !!!!
  My hubby...very supportive & sporting
 Taipan 's leaders
 Chat-chat  sambil makan
 Lagu semangat....Fikirkan Boleh!
 With Mr. Allah See-motivator
 Malam Anugerah SM, SSM di Penang
 With my x-schoolmate ( form 1-form 5) Mahfuzah
 With Aida . Just follow the leader. 
Call 0126969204
 With Azni....my leader at Penang. Orang penang who want to join our biz, feel free to contact
Azni 0174945181

Thursday, May 19, 2011

New product launching....

Wow...new product launching....bestnya. Semua produk sangat2 berkualiti. siapa yang berminat untuk membeli atau join my team can contact me. Tak tahu meniaga??? Tak tahu menjual??? Jangan risau. Akademi Taipan akan membimbing anda. Bayangkan kerja anda sangat mudah. Segala ilmu berniaga diberi percuma. Tiada modal????Itu bukan alasan. Alasannya anda yang tidak mahu. Kalau anda mahu segala masalah & cabaran akan menjadi kecil. Let's join us.....

 To join my team...pleas call/ sms : 0133682663 ( hanim)




 Haa...produk ni sangat sesuai kita jual sempena bulan puasa. So anda boleh jual di ofis anda. Boleh lah jana pendapatan untuk menyambut hari raya. 

 Produk ni menggunkaan Garam Buluh. Garam buluh sangat sesuai untuk mereka yg mempunyai masalah kesihatan. Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kepala, kelumumur & rambut rosak boleh cuba produk baru ini.
  Ini adalah short bra. bagi mereka yg tidak suka guna long bra (beautiful )  boleh lah gunakan short bra untuk membentuk payudara.


Wah...bagus ni sempena menjelang hari raya. Sudah tentu anda nak bagi hamper pada kawan2 & saudara mara kan. so boleh order hamper ni.

Tidak perlu beli diluar. Belilah di kedai anda sendiri untuk collect point ye.

Produk ni boleh digunakan pada tubuh bayi anda. Pasti kulitnya akan halus mulus.

Jika berminat untuk mendapat keterangan lanjut atau berminat menjadi user/pengedar/ usahawan please contact Hanim ok. 0133682663